pifherr.blogg.se

Premiärvecka

Publicerad 2016-04-13 12:28:33 i Allmänt,

Premiärveckan är här, eller snarare är hälften av den redan gjord. På söndag morgon sätter vi oss återigen på flyget för att spela match i Stockholmstrakten. Det är lite synd att Stockholm ligger så ocentralt så vi måste resa så långt så många gånger men det är väl mycket begärt att dom ska flytta stan.
 
Efter ca 120 dagars försäsong så ska det äntligen bli dags för seriematch och det ska bli lika kul som efterlängtat. Efter alla jäkla situps och löpningar i friidrottshallen, frivändningar i gymmet och passningsövningar i minihallen i Bergsviken så är det äntligen snart dags för allvar.
 
Alla utflyttade pitebor som bor i Stockholm kan ju bege sig till Grimsta IP på söndag klockan 1500 och se matchen. Om jag hade fått spela forward hade det varit målgaranti men tyvärr kan jag inte lova det.
 
Nu är det 1 minut kvar av lunchrasten så det får avsluta dagens inlägg. Väl mött säsongen 2016 //Richard
 
 

15 dagar kvar...

Publicerad 2016-04-02 16:10:13 i Allmänt,

Spelarna i Piteå IF:s herrlag har (ofta?) briljanta idéer, problemet är väl bara att dessa idéer faktiskt ska bli verklighet, som denna blogg. Roligt initiativ… men vad hände sen? Nordlund/Nouri… jag kör första. Som så många gånger förr får vi tränare ta täten och ge oss ut på okända vatten. Bara att haka på. Ordet är fritt…

Nära på tre månader har gått sedan vi tog de första staplande stegen in i årets säsong. År två är alltid det svåraste säger man. Visst kommer år två bli svårt, men det har vi kallt räknat med. Spelar man i division ett är man förberedd på att det ska bli svårt, för det är en riktigt tuff serie. Vi kommer inte vara lika okända och underskattade som vi var ifjol. Däremot lärde vi oss otroligt mycket ifjol, som gör att vi kan ta oss an årets uppgift på ett ännu bättre sätt. Nu vet vi vad som fungerar och vad vi måste förbättra inför årets säsong. Det är detta som vi gjort under nästan 90 dagar och min känsla är att vi kommer vara mycket bättre förberedda inför årets säsong.

Vad har hänt sedan ifjol då? Jo, vi har fått in en hel del nya spelare. Truppen är starkare i år, men vi har tyvärr tappat en del lokala förmågor som länge varit en del i PIF-kulturen. Med det sagt inget ont som inte för något gott med sig. Nu har vi chansen att skapa ny PIF-kultur samt historia. Det som varit har varit. Vi håller alltid första blicken framåt!

I ledarstaben har vi också förstärkt. Vi pratar ofta om att jaga procent. Vi måste kunna kräma ut maximalt av den trupp vi besitter. Därför har vi förstärkt organisationen med två stjärnor. Piteås svar på Peter Crouch, Peder Nilsson, kliver in som assisterande tränare. Detta gör att vi kommer kunna öka träningskvalitén samt ha möjlighet att jobba lite mer individuellt än tidigare. Sedan har vi fått in Thomas Nilsson i vår organisation. Hur vi ska betitla honom är svårt, men han ska hjälpa oss jaga procent på det mentala planet. Hjälpa oss fokusera på rätt saker samt stötta oss med vissa mentala dilemman. Detta kan vara en av årets värvningar när man sammanfattar silly season i norrettan.

Har hört någonstans att en blogg inte ska innehålla för mycket text, men som vanligt har både jag och Jens svårt att hålla tyst. Avslutar med ett textutdrag från Euskefeurats ”Länge har vi väntat:”

”Hör upp nu moder Svea, här är en bullentin, ifrån Norra Norrland, din fattiga kusin”.

/Johan

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela